Tapijt

KIES VOOR SCS SPECIAL CARE SERVICES

Reinigen van tapijt

Voor het reinigen van tapijt kunnen verschillende methoden worden gebruikt. Na meer dan 7 jaar ervaring in het reinigen van de meest uiteenlopende tapijten in de meest verschillende mate van vervuilingen prefereert Special Care bij uitstek de Bonnet-methode, de zogenaamde “droge methode”.

Uw tapijt wordt ingeneveld met een speciaal reinigingsmiddel dat ervoor zorgt dat het vuil als het ware wordt ingekapseld. Vervolgens wordt met gebruik van een éénschijfsmachine en een bonnet-pad het vuil uit het tapijt gewreven en opgenomen in de pad.

Voordelen van deze methode zijn dat uw tapijt niet te lang nat blijft en dus niet kan gaan schimmelen, waardoor weer bacteriën en luchtjes ontstaan. Tevens zal bij het nat maken van het tapijt, het water in de pool dringen. Wanneer het tapijt gaat drogen en het vocht dus gaat verdampen, kunnen vlekken weer terugkomen, dit noemt men de zogenaamde capulaire werking.

Een bijkomend voordeel van de Bonnet-methode is tevens dat uw tapijt ook weer direct beloopbaar is. De pool van het tapijt komt weer mooi omhoog te staan waardoor de uitstraling van uw kostbare tapijt behouden blijft!

Tapijt

Vlek- en vuilwerend behandelen van tapijt

Indien u wenst, kan uw tapijt geïmpregneerd worden met een speciale top-coating waardoor vuil en vlekken geen kans krijgen om in de pool te dringen en hierdoor makkelijker te verwijderen zijn.

Onderhoud

Tevens kunnen wij u voor een scherp tarief een degelijk onderhoudsprogramma bieden om zo het gehele jaar een representatief en schoon tapijt te realiseren.

Heeft u vragen of wilt u geheel vrijblijvend een scherpe prijsopgave van ons ontvangen?